Gotland Runt 2011

Målgång klockan 04.30 i Sandhamn. Trötta, slitna men vem bryr sig när vi går in som vinnare

ÅF Race-Gotland Runt 6-9 juli 2011:


1:a i klassen, första båt av alla att passera Visby och totalt tvåa alla kategorier över mållinjen.


Efter en bra start, plockade vi de flesta klassbåtarna under slörbogen mot Alma. Vid Fårö hade vi ökat avståndet. Med fortsatt bra flyt längs ostsidan på Gotland lyckades vi fånga sjöbrisen nära land innan Hoburgen och runda som första båt alla kategorier. Riktigt häftigt.


Efter ett kort stopp nära Karlsöarna var vi första båt totalt vid Visbyrundningen.


Efter 6 timmars nervkittlande stiltje utanför Fårö mötte vi ostvinden. Först Genua 1, Ett medvrid gjorde att spinnakern kunde hissas. Sen åkte vi mot Alma och mål med med full fart, otroligt skönt.
Målgången blev sällsam, i dimma fångades vi in av en enorm spotlightkägla. En tenderbåt hälsade oss välkomna och skickade ombord mätningsman för kontroll. Allt var ok och vi kunde landa i en fantastisk gemensam känsla av lycka. Vi hade kämpat för varenda meter, klarat behålla positionen och dessutom öka avståndet.


Över 7 timmars segermarginal! 2:a båt över mållinjen, bara 70 fotaren Ran före. Snacka om att allt satt fint.


Besättningens 2 team; Magnus rorsman, Lisa trimmer/fördäckare, Tim fördäckare/trimmer samt Martin/navigatör/trimmer.

Bengt rorsman, Kajsa trimmer/fördäckare, Adam trimmer/fördäckare samt Lennart navigatör o taktiker.

Vindiles kappseglingssjäl

1.


Special

Vindile är ingen vanlig Wasa 55:a. Hon är flushdäckad och vi har förändrat roder, köl, mast m m för optimal funktionalitet och snabbhet. Hon har en kappseglingssjäl. 


2.


Vattenlinje

Vindile kan liknas vid en lång torped med en vattenlinje som skiljer sig markant från de nya racingmaskinerna. På kryss men främst halvvind och slör tågar hon förbi det mesta.

3.


Engagemang

Utan ett brinnande intresse och en ung, engagerad och alltid lika segersugen besätt-ning hade Vindile inte nått alla fina placeringar. Vi har visat att en äldre båt kan placera sig utan proffs.

Kappseglingsbilder